Mainos
Mainos

SAS:n lakko päättyi

Sekä SAS että matkustamohenkilökunnan ammattiliitto pitävät lentoliikenteen sotkenutta lakkoa laittomana.

Skandinavian lentoyhtiön SAS:n tanskalainen matkustamohenkilökunta on palannut töihin tänään. Lakon vaikutukset näkyivät edelleen joinakin peruuntumisina ja myöhästymisinä, mutta lentoliikenne oli yhtiön mukaan palautumassa tämän päivän kuluessa pääosin normaaliksi.

SAS:n Suomen-toimistosta kerrottiin, että aamulento Helsingistä Kööpenhaminaan jäi vielä lentämättä, koska kone oli väärässä paikassa. Iltapäivään mennessä liikenne oli kuitenkin toimiston mukaan saatu ajan tasalle, ja muita peruuntumisia ei ollut enää tiedossa.

Matkustamohenkilökunnan lakko alkoi tiistaina, ja sen jälkeen satoja lentovuoroja jouduttiin peruuttamaan. Henkilöstö lakkoili huonoja työoloja sekä joustamattomia loma-aikoja ja työvuoroja vastaan.

Lakko päättyi lentoyhtiön edustajan mukaan lupaukseen jatkaa neuvotteluja kiistanalaisista kysymyksistä. Sekä SAS että matkustamohenkilökunnan ammattiliitto CAU katsoivat, että lakko oli laiton.

(MTV3-STT-TT-Ritzau)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme