Mainos
Mainos

SAS:n vaaratilanteet salaisiksi Ruotsin ilmailuhallituksessa

Ruotsin ilmailuhallitus on ryhtynyt noudattamaan Tanskan vaatimusta, että kaikki Skandinavian lentoyhtiön SAS:n vaaratilanteita koskevat selonteot julistetaan salaisiksi, kirjoittaa Göteborgissa ilmestyvä Metro-lehti.

Uudet toimintaohjeet otettiin käyttöön sen jälkeen, kun Tanskassa hyväksyttiin asiaa koskeva laki heinäkuun alussa. Ohjeet koskevat myös Norjaa. Lain laatimisella on Tanskassa pyritty parantamaan lentoyhtiön halua kertoa vaaratilanteista.

Lehden mukaan ennen lain voimaantuloa yhtiö raportoi vain muutamasta tilanteesta, mutta voimaantulon jälkeen Tanskassa on raportoitu noin sata tapausta.

Ruotsin ilmailuhallituksen edustajan Arne Axelssonin mukaan yksi osasyy siihen, että Ruotsi tuli mukaan uusiin toimintaohjeisiin on SAS:ää koetteleva luottamuspula. SAS:n koneet ovat joutuneet kesällä useisiin vaaratilanteisiin.

(MTV3-STT-TT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme