Mainos
Mainos

SAS vastustaa Norjan lentojen viinikieltoa

Skandinavian lentoyhtiö SAS vetosi eilen Norjan hallitukseen, jotta se antaisi lentoyhtiöiden tarjoilla viiniä kotimaanlennoillaan.

Yhtiön Norjan lennoista vastaava päällikkö Johnny Skoglund sanoi SASin valittavan päätöksestä. Yhtiön mukaan kielto on käsittämätön, varsinkin kun lennoilla saa kuitenkin tarjoilla olutta.

Norjan sosiaaliministeri Magnhild Meltveit Kleppa torjui äskettäin SASin pyynnön viinitarjoilusta. Kleppan mukaan lapset voivat saada tarjoilusta "negatiivisia vaikutteita". Hän perusteli kieltoa myös sillä, että aikuismatkustajat tulisivat liiallisesta alkoholivalikoimasta niin päihtyneiksi, etteivät he kykenisi enää ajamaan autoa lennon päätteeksi.

Skoglundin mielestä päätös syrjii lentoliikennettä, koska viiniä saa anniskella muun muassa Norjan rautateillä. Viinintuottajamaat - Ranska, Espanja ja Italia - ovat jo aiemmin epäilleet, että Norja sovittaa lainsäädäntöään kotimaista olutta suosiakseen.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme