Mainos
Mainos

Satametrinen mysteeriputki hämmentää – mikä ihme se on ja mitä sillä tehdään?

Nousuveden rannalle tuoma 100-metrinen mysteeriputki hämmentää viranomaisia Uudessa-Seelannissa. Uuden-Seelannin eteläsaarelle ajelehtineen suurikokoisen esineen käyttötarkoitus on yhä selvittämättä.

New Zealand Heraldin haastatteleman apulaissatamamestari Ian Cordin mukaan kukaan ei vaikuta tietävän mikä esine on, ja kenelle se kuuluu. Selvitetty on vain, että pitkä esine myös painaa paljon.

– Tutkimme sitä tänään ja yritimme liikuttaa muutaman henkilön voimin, mutta se ei hievahtanutkaan, hän toteaa lehdelle.

Esine on tehty jonkinlaisesta muovista ja siinä on metalliset lenkit kummassakin päässä.

Esineen käyttötarkoituksesta on esitetty mediassa monenlaisia teorioita, aina öljyntorjunnassa käytetystä puomista jonkin nesteen varastoimiseen käytettävään putkeen ja kalastusapuvälineeseen.

Putken päässä olevan lenkin on myös esitetty olevan apuväline, jolla tällaisia putkia voidaan kuljettaa vesillä paikasta toiseen.

Viranomaiset toivovat saavansa vedettyä putken maihin, jotta nousuvesi ei veisi sitä mukanaan takaisin mereen.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme