Mainos
Mainos

Satapäinen joutsenparvi jumiutui jäihin

Kipakat talvisäät ovat koetelleet ihmisten lisäksi myös villieläimiä. Ukrainassa pakkanen uhkasi koitua satapäisen joutsenparven kohtaloksi, kun näiden suosima järvi pääsi jäätymään maan länsiosassa. Pelastusviranomaiset ja paikalliset asukkaat kiiruhtivat kuitenkin pelastamaan jäihin juuttuneet joutsenet.

Pelastustyöntekijät rikkoivat järven jäätä sen verran, että linnut pääsivät liikkeelle. Järveen pumpattiin lisäksi lämmintä vettä paloautoilla, jotta se ei enää jäätyisi uudelleen. Paikalliset asukkaat ovat toimittaneet linnuille ruokaa sekä käyneet päivittäin leikkaamassa jäätä pois, jotta joutsenilla olisi tilaa uida.

Joutsenet selviävät kylmissäkin oloissa, mikäli niillä on tilaa uida ja etsiä ruokaa vedestä. Ukrainassa joutsenet talvehtivat maan länsiosassa, sillä alueen järvet pysyvät normaalisti sulina lähteistä virtaavan lämpimämmän veden ansioista. Tänä talvena järvet ovat kuitenkin päässeet jäätymään tulvien tukittua useimmat lähteet.

(MTV3 – EVN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme