Mainos
Mainos

Sateellittikuvista heräsi epäilys: Kiina sijoittanut tekosaarilleen aseita

Kiina on ilmeisesti sijoittanut aseita rakentamilleen tekosaarille, yhdysvaltalainen ajatushautomo kertoo. Asia selviää Etelä-Kiinan meren yllä otetuista satelliittikuvista. 

Asia Maritime Transparency Initiativen julkaisemat satelliittikuvat näyttävät aseita, jotka on suunniteltu muun muassa ohjuspuolustukseen. Asia Maritime Transparency Initiativen (AMTI) julkaisemissa kuvissa näkyy, että jokaiselle saarelle on ilmestynyt kahdeksankulmaisia rakennelmia. AMTI:n mukaan ne vaikuttavat suurilta ilmatorjunta-aseilta ja CIWS-ohjuksentorjuntajärjestelmiltä.

Kiina on rakentanut viime vuosina seitsemän pientä saarta Etelä-Kiinan merelle. Kiina on kiistänyt aikovansa militarisoida merialuetta, jonka hallinnasta ympäröivät maat kiistelevät. Alueella uskotaan olevan merkittäviä öljy- ja kaasuvaroja.

Kiina katsoo alueen kuuluvan itselleen historiallisista syistä, mutta YK:n välitystuomioistuimen mukaan Kiinalla ei ole perustetta vaatimukselleen.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot