Mainos
Mainos

Sateet surmasivat ainakin 12 Etelä-Koreassa

Ainakin 12 ihmisen pelätään saaneen surmansa Etelä-Koreassa raivonneiden rankkasateiden seurauksena, viranomaiset kertoivat tänään. Katastrofivirastosta ennustettiin kuolonuhrien määrän ehkä vielä nousevan. Monet alueet ovat joutuneet täysin eristyksiin, kun kulku- ja liikenneyhteydet ovat sateiden takia katkenneet. Noin 5800 ihmistä on jäänyt kodittomaksi tulvavesien vietyä mennessään taloja. Hwachonissa kolme ihmistä kuoli jäätyään maanvyörymän alle.

Etela-Korea kartta, Soul


Myös viisi sotilasta menehtyi ja yksi on kateissa maanvyörymässä Pohjois-Korean rajalla. Sotilaslähteiden mukaan monia sotilaita on evakuoitu rajalla sijaitsevista asemapaikoistaan rankkasateiden takia. Raja-alueella on satanut lauantai-illasta asti noin 50 millimetriä tunnissa. Meteorologien mukaan rankat sateet ovat raivonneet myös Pohjois-Korean puolella. Meteorologit ennustivat lisää sateita tulevalle viikolle ja sanoivat myös pyörremyrsky Olgan olevan matkalla kohti niemimaata.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme