Mainos
Mainos

Satelliitti löysi valtamerestä kappaleita - tässäkö mysteerikone?

Ranskalainen satelliitti on havainnut Intian valtameressä yli 120 kappaletta, jotka voivat olla peräisin kadonneesta matkustajakoneesta.

Malesian liikenneministerin  Hishammuddin Husseinin mukaan kuvat on otettu sunnuntaina alueelta, jonne koneen epäillään syöksyneen.

Ministerin mukaan esineet ovat noin 400 neliökilometrin suuruisella alueella yli 2500 kilometrin päässä Australian Perthistä. Jotkut kappaleista olivat vain metrin levyisiä, jotkut jopa 23-metrisiä.

Satelliittikuvissa ja etsintälennoilla on aiemminkin havaittu meressä useita kappaleita, joita epäillään koneen osiksi. Yhtäkään niistä ei ole kuitenkaan pystytty löytämään laivaetsinnöissä.

Malaysia Airlines -yhtiön kone katosi yli kaksi viikkoa sitten mukanaan 239 ihmistä. Malesian mukaan kone syöksyi mereen. 

Malesiaa on arvosteltu siitä, että maa hidasteli etsintöjen aloittamisessa ja tutkakuvien tutkimisessa, minkä takia konetta etsittiin alkuun aivan väärältä alueelta. 

-Kaikki, jotka ovat kokeneet tällaista ennen, ovat sanoneet, että olemme tehneet melko ihailtavaa työtä, Hishammuddin puolusteli. 

Samanaikaisesti uutistoimisto Reuters kertoo kahden kiinalaisaluksen etsivän merestä kaksimetristä kappaletta, jonka etsintäalueen yllä lentänyt lentokone oli havainnut aiemmin tänään.

Malesialaisviranomaisten mukaan edelleenkään ei voida varmasti kertoa, että löydetyt kappaleet ovat MH370-koneesta. Ne auttavat kuitenkin kohdistamaan etsinnät entistä paremmin.

Australian pääministerin mukaan huono sää vaikuttaa edelleen etsintöihin, mutta hän on varma koneen löytymisestä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme