Mainos
Mainos

Satoja ammuskelleelle syytteet Saksassa: Halusi antaa autoilijoille opetuksen

Saksassa moottoriteillä kauhua kylvänyt rekkakuski asteli tänään oikeuden eteen Baijerin Würzburgissa, jossa häntä syytettiin muun muassa viidestä murhayrityksestä ja vakavan vamman tuottamisesta, AFP uutisoi.

Syyttäjän mukaan autonkuljettajana työskennellyt 58-vuotias saksalaismies oli ampunut rekkoja ja autoja yli 700 kertaa vuosina 2008-2013. Moni ihminen loukkaantui jopa vakavasti ennen kun ampuja saatiin kiinni.

Syytetty kertoi oikeudelle halunneensa antaa opetuksen huonosti käyttäytyneille autoilijoille ja kiisti halunneensa satuttaa ketään. Miehen mukaan ammuskelu alkoi, kun hänet oli melkein sysätty pois moottoritieltä. 

Syytettyä ei saatu kiinni ennen vuotta 2013, sillä ammutut eivät osanneet kertoa, mistä luodit olivat tulleet. Poliisi teki pidätyksen vasta, kun moottoritielle oli perustettu valvontajärjestelmä, jonka rekisteröi moottoritiellä kulkeneiden rekisterikilvet.

Mikäli mies todetaan syylliseksi, edessä voi olla useiden vuosien vankeusrangaistus.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme