Mainos
Mainos

Satoja evakuoitu Pohjanmeren porauslautoilta – aallot ja ajalehtiva proomu vaarana

Pohjanmerellä Norjan rannikon edustalla olevilta porauslautoilta on evakuoitu satoja ihmisiä kovan myrskyn johdosta.

Valhallin öljykentältä evakuoitiin yön aikana 235 työntekijää helikoptereilla lähistöllä sijaitseville Ulan ja Gydan öljykentille.  

Valhallille vaaraa aiheuttaa 110-metrinen proomu, joka on päässyt irti ja ajelehtii ilman miehistöä kohti öljykenttää.

 Eilen evakuoitiin Trollin kaasu- ja öljykentältä liki puolet porauslautan yli sadasta työntekijästä myrskyn aiheuttaman kuolemantapauksen jälkeen. Lautalla kuoli yksi ihminen ja kaksi loukkaantui, kun erittäin suuri aalto ylti iskemään porauslautan asuinosaan. Turma ei vaikuta Troll-kentän tuotantoon, ilmoitti Statoil.

 Puoliksi evakuoitua kiinalaisen COSL:n porauslauttaa on lisäksi alettu hinata kohti Norjan rannikkoa korjauksia varten. Porauslautan odotetaan saapuvan Norjan rannikolle huomenna.  


Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot