Mainos
Mainos

Satoja homoja kidutettu ja surmattu Irakissa

Satoja homoseksuaalisia miehiä on kidutettu ja tapettu Irakissa pelkästään viime kuukausien aikana, kertoo ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch. Järjestön mukaan väkivallan taustalla ovat hallituksen turvallisuusjoukot.

Järjestön haastattelemien irakilaislääkärien vastauksista käy kuitenkin ilmi, että kuolleiden ja kidutettujen määrä on epäselvä, sillä homoseksuaalisuudella on vahva häpeän leima maassa. Homoseksuaalisuus ei ole ollut Irakissa rikos 2003 vuoden jälkeen.

Irakin viranomaiset myöntävät, että kulttuuri ei hyväksy homoseksuaaleja, mutta hallitus kieltää väkivallan homoja vastaan, kertoo uutiskanava CNN.

Ihmisoikeusjärjestön mukaan hallituksen turvallisuusjoukot jäljittävät ihmisiä heidän koteihinsa ja pakottavat kuulusteluissa heitä paljastamaan seksuaalivähemmistöön kuuluvien henkilöiden nimiä ja osoitteita.

Homoseksuaalit saavat uhkauksia myös omilta perheenjäseniltään, jotka pelkäävät seksuaalisen suuntautumisen tuhoavan perheen maineen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme