Mainos
Mainos

Satoja ihmisiä kateissa Argentiinan tulvien jäljiltä

Noin 800 ihmistä on edelleen kateissa Argentiinan viikon takaisten tuhotulvien jäljiltä.

Santa Fen kaupungin viranomaisten mukaan tulva on tähän mennessä vaatinut 22 kuolonuhria.

Kaupungin terveydenhoidosta vastaavan viraston tiedottaja Pedro Notaro arvioi, että useat kadonneiksi ilmoitetuista saattavat kuitenkin olla turvassa ja hyvässä kunnossa. Pelastusoperaatioon ja etsintöihin osallistuneet vapaaehtoiset puolestaan epäilivät kuolleiden lukumäärän kasvavan, kun voimakkaan tulvavirran mukana huuhtoutuneet ruumiit löytyvät veden laskettua.

Lähes viikko sitten Argentiinan tärkeimmällä viljelysseudulla Salado-joki tulvi rajusti yli äyräiden sen jälkeen, kun alueella oli satanut kahden päivän aikana yhteensä 140 senttimetriä vettä.

Argentiinassa ei ole koettu Santa Fen kaltaista tulvaa satoihin vuosiin. Argentiinan presidentti Eduarde Duhalde on julistanut Santa Fen seudun katastrofialueeksi. Santa Fehen onkin virrannut runsaasti apua muun muassa tuhansilta maan pääkaupungin Buenos Airesin asukkailta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme