Mainos
Mainos

Satoja Isisin taistelijoita kuollut Mosulin valtausoperaatiossa

Satoja äärijärjestö Isisin taistelijoita on kuollut Mosulin valtausoperaation alettua, kertoo Yhdysvaltain joukkojen kenraali uutistoimisto AFP:lle.

Kenraali Joseph Votelin mukaan viimeksi kuluneen puolentoista viikon aikana Irakin joukkojen arvioidaan tappaneen 800-900 Isisin taistelijaa.

Irakin joukkojen ja kurdialueen peshmergataistelijoiden operaatio Mosulin takaisin valtaamiseksi alkoi kymmenen päivää sitten.  

Taistelujen uskotaan käyvän kovemmiksi, kun Irakin joukot murtavat Isisin puolustuksen ja pääsevät sisään Mosuliin. Arvioiden mukaan Mosulissa on 3500 - 5000 Isisin taistelijaa.

Tarkkaa määrää on vaikea arvioida, koska Isisin jäsenet vaihtavat asemiaan kaupungissa ja sulautuvat siviilien joukkoon. Isisin taistelijat eivät voi enää kulkea suurissa saattueissa, joten isoja tappioita kokiessaan järjestön on vaikeaa tuoda taistelukentille suuria määriä uusia taistelijoita.

Isisin taistelijat valmistautuvat kaupunkitaisteluun

Irakissa Mosulin kaupungissa äärijärjestö Isisin jäsenet ovat ajaneet partansa ja vaihtaneet piilopaikkojaan, kertovat kaupungin asukkaat. Viranomaisten mukaan Isisin jäsenet ovat siirtyneet Mosulin itäosasta länteen, lähemmäs pakoreittejä Syyriaan. 

Samaan aikaan Irakin joukot liikkuivat lähemmäs Mosulia. Viimeisimpien itälinjalla saavutettujen edistysaskelten ansiosta joukot ovat edenneet viiden kilometrin päähän Mosulista.

Kaupungissa olevat Isisin jäsenet näyttävät valmistautuvan hyökkäykseen Mosuliin, kertovat asukkaat uutistoimisto AFP:lle.

– Näin Isisin jäseniä, ja he näyttivät aivan erilaisilta kuin viimeksi heidät nähdessäni. He olivat ajaneet partansa ja vaihtaneet vaatteensa. He näyttivät pelokkailta. He valmistautuvat luultavasti myös pakenemaan kaupungista, kertoo Mosulissa asuva Abu Saif.

Vaikka Mosulin takaisinvalloitus on vielä käynnissä, on katseet käännetty osittain jo kohti Isisin toista isoa tukikohtaa, Syyrian Raqqaa. Jos Mosul valloitetaan, Raqqa on Isisin ainoa jäljellä oleva suuri tukikohta.

Hyökkäyksen Raqqaan uskotaan kuitenkin olevan paljon monimutkaisempi kuin hyökkäys Mosuliin. Toisin kuin Irakissa, Yhdysvaltojen liittoumalla ei ole vahvaa liittolaista Syyriassa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme