Mainos
Mainos

Satoja kapinoineita sotilaita tuomittiin vankilaan Bangladeshissa

Maan suurin sotilaskapina alkoi rajavartioinnista vastaavissa joukoissa maan pääkaupungissa Dhakassa ja levisi tukikohtiin ympäri maata.

Bangladeshissa yli 650 sotilasta on tuomittu vankeusrangaistukseen osallistumisesta toissavuotiseen kapinaan. Tuhannet kapinoivat sotilaat surmasivat tuolloin 74 ihmistä: heistä 57 oli upseereita.

– Tuomio on ennenkuulumaton Bangladeshin historiassa. Meillä ei koskaan ole ollut tällaista tapausta, jossa näin monta ihmistä olisi tuomittu kerralla, valtionsyyttäjä Shahnewaz Tipu sanoi.

Tänään tuomitut mukaan lukien Bangladeshin vankiloissa istuu lähes 3000 kapinoinnista tuomittua sotilasta.

Maan suurin sotilaskapina alkoi rajavartioinnista vastaavissa joukoissa maan pääkaupungissa Dhakassa ja levisi tukikohtiin ympäri maata. Verilöyly kesti 33 tuntia.

Oikeudenkäyntejä varten on perustettu erikoistuomioistuimia, jotka voivat jakaa korkeintaan seitsemän vuoden vankeustuomioita. Nyt päättyneessä istunnossa yli sata sotilasta tuomittiin maksimirangaistukseen. Tuomioista ei voi valittaa.

(MTV3 – STT – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme