Mainos
Mainos

Satoja kuollut Etelä-Sudanin levottomuuksissa

Etelä-Sudanissa armeijaryhmittymien yhteenotoissa on kuollut satoja ihmisiä, YK:n edustaja kertoo YK:n turvallisuusneuvostolle.

YK:n rauhanturvaoperaatioiden johtaja Herve Ladsousin mukaan maan pääkaupungin Juban sairaaloihin on tuotu 400-500 ihmisen ruumiit. Uhriluku perustuu sairaaloiden raportteihin, joita YK ei ole vielä vahvistanut.

Kuolonuhrien lisäksi 800 ihmistä on haavoittunut taisteluissa, joita käydään presidentti Salva Kiirille uskollisten joukkojen ja oppositiota tukevien joukkojen välillä. Juban lisäksi taisteluja on ilmeisesti käyty myös heimosotien piinaamassa Jonglein osavaltiossa.

Levottomuudet alkoivat sunnuntaina. Sen jälkeen mahdollisesti jopa 20 000 ihmistä on hakenut suojaa pääkaupunkia ympäröiviltä YK:n leireiltä.

Etelä-Sudan itsenäistyi heinäkuussa 2011. Sen jälkeen heimosodat ovat herättäneet huolta mahdollisen sisällissodan syttymisestä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme