Mainos
Mainos

Satoja kuollut Etelä-Sudanin taisteluissa

Etelä-Sudanissa tilanne on äärimmäisen jännittynyt viime päivien taistelujen jäljiltä. YK:n edustajan mukaan pääkaupungin Juban sairaaloihin on tuotu 400-500 ruumista ja satoja on haavoittunut. 

YK:n rauhanturvaoperaatioiden johtaja Herve Ladsous kertoi turvallisuusneuvostolle, että uhrimäärät perustuvat sairaaloiden antamiin, vahvistamattomiin tietoihin. 

Kuolonuhrien lisäksi 800 ihmistä on haavoittunut taisteluissa, joita käydään presidentti Salva Kiirille uskollisten joukkojen ja oppositiota tukevien joukkojen välillä. Kiir syyttää entistä varapresidenttiä Riek Macharia vallankaappausyrityksestä. 

Machar kiistää syytökset kaappaushankkeesta ja sanoo presidentin käyttävän tilaisuutta hyväkseen päästäkseen eroon hänestä ja hänen kannattajistaan. 

Taistelut puhkesivat viikonvaihteessa Jubassa ja ovat sen jälkeen levinneet myös heimosotien piinaamaan Jonglein osavaltioon. 

Etelä-Sudan itsenäistyi heinäkuussa 2011. Sen jälkeen heimosodat ovat herättäneet huolta mahdollisen sisällissodan syttymisestä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme