Mainos
Mainos

Satoja lapsia surmattu Ugandassa

YK:n lastenjärjestö Unicef pyysi torstaina apua, jotta lasten "barbaarimaisen" sieppaamisen saataisiin loppumaan Pohjois-Ugandassa, jossa kiihkokristillinen LRA-armeija on kaapannut tuhansia lapsia Sudaniin.

Unicefin mukaan Ugandan armeijaa vastaan taisteleva LRA on viiden viime vuoden aikana siepannut 6 000-8 000 lasta, joita on kidutettu ja pakotettu tappamaan toinen toisiaan. Unicef arvelee, että noin puolet siepatuista on onnistunut palaamaan kotiinsa, 2 000 lasta on edelleen vankina ja loput ovat kuolleet.
-Lapset pakotetaan tappamaan sekä toisiaan että aikuisia, lapsia raiskataan ja murhataan, kertoi YK:n ihmisoikeuskomissiolle puhunut Unicefin varatoimitusjohtaja Stephen Lewis torstaina.

Lewis kertoi, että tällä viikolla 14 siepattua lasta ja kolme aikuista onnistui karkaamaan kaappaajiltaan ja palaamaan kotiinsa. Lewis kiitti torstaina sekä Ugandaa että Sudania, että siepattuja ihmisiä on onnistuttu palauttamaan. Uganda ja YK ovat aiemmin syyttäneet Sudania LRA:n tukemisesta.

Ugandassa vieraileva Yhdysvaltain ensimmäinen nainen Hillary Clinton lupasi torstaina, että Yhdysvallat jatkaa Sudanin painostusta, jotta LRA:n toiminta saataisiin loppumaan.
-Taistelemme kanssanne lopettaaksemme tämän terrorin, sanoi Ugandan pääkaupungissa Kampalassa Makereren yliopistossa torstaina puhunut Clinton.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme