Mainos
Mainos

Satoja maalauksia ja tippukiviä - Ranskassa rakennettiin kopio kivikautisesta luolasta

Etelä-Ranskaan on rakennettu tarkka kopio arvokkaasta luolasta. Alkuperäisessä luolassa on yli 30 000 vuotta vanhoja luolamaalauksia, jotka on kopioitu tarkasti näköisluolaan.

Alkuperäiseen luolaan ei voi päästää vierailijoita, koska maailman vanhimmat luolamaalaukset voisivat tuhoutua. Kopioluolaan sen sijaan odotetaan turistiryntäystä.

Kopioluolan rakentaminen kesti useita vuosia ja maksoi 56 miljoonaa euroa. Maalausten ja veistosten lisäksi jopa alkuperäisen luolan tippukivet on jäljennetty.

– Olemme työskennelleet täällä kuvanveistäjien, väärentäjien ja taidemaalareiden kanssa. Nämä ammattilaiset ovat rakentaneet täydellisen kopion Chauvetin luolasta, kuvailee Pont d'Arcin kopioluolan johtaja Pascal Terrasse.

Alkuperäinen luola sijaitsee vain parin sadan metrin päässä kopiosta.

Esihistoriallinen luola löydettiin 20 vuotta sitten. Sieltä on laskettu yli tuhat maalausta. Sinne ei kuitenkaan voi päästää yleisöä, koska jo pelkkä hengitysilma tuhoaa kivikautisia maalauksia.

Alkuperäistä luolaa tutkinut professori sanoo, että maalaukset näyttävät siltä kuin maalari olisi juuri poistunut paikalta.

– Olin hämmästynyt maalausten suuresta määrästä ja korkeasta laadusta. Erityisen ihastuttavia olivat hevosmaalaukset, muistelee professori ja luolamaalausten asiantuntija Jean Clottes.

Professorin mielestä kopioluola on lähes alkuperäisen veroinen.

– Seinät ja geologia on kopioitu tarkasti ja maalaukset ovat esikuviensa näköisiä. Tunnelma on täsmälleen oikea, arvioi Clottes.

Luolaan odotetaan 400 000 vierailijaa vuodessa. Se avattiin yleisölle tänään.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme