Mainos
Mainos

Satoja pakolaisia laivalla Italiaan

Lähes 800 kurdipakolaista saapui sunnuntaina laivalla Italiaan. Siirtolaisia kuljettanut alus saatettiin eteläitalialaiseen Santa Maria di Leucan satamaan sen jälkeen kun rannikkovartiosto oli havainnut sen Italian aluevesillä.
Libanonilaisessa Hussan-nimisessä aluksessa oli enimmäkseen Turkin kurdeja mutta myös pakistanilaisia ja egyptiläisiä, jotka olivat pyrkimässä Italiaan. Joukossa oli yli 200 naista ja lasta. Italian viranomaiset pidättivät kolme aluksen miehistön jäsentä, joiden epäillään vaatineen matkustajilta suuria summia kuljetuksesta Italiaan.

Viranomaisten mukaan alus oli niin täynnä, että matkustajat joutuivat seisomaan. Matkalaiset vietiin busseilla pakolaiskeskuksiin odottamaan asian käsittelyä.
Italia lähettää laittomat siirtolaiset takaisin kotimaahansa, jos he eivät pysty osoittamaan olevansa poliittisia pakolaisia.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme