Mainos
Mainos

Satoja pilkkijöitä jäi ansaan jäälautalle Venäjällä

Satoja pilkkijöitä on jäänyt ansaan ajelehtivalle jäälautalle Venäjän Kaukoidässä. Heitä kuljettiin maihin Sahalinin saaren rantavesiltä päivän mittaan veneillä ja helikopterilla.

Hätätilaministeriön mukaan Ohotanmerellä ajelehtineelta jäälautalta ongittiin turvaan kaikkiaan 775 pilkkijää. Kalamiesten mukana oli vaimoja ja lapsia.

Venäjällä pilkkijöitä joudutaan pelastamaan jäälautoilta lähes joka talvi, joskus myös Suomenlahdella. Pelastusviranomaiset ovatkin tuskastuneet varomattomiin pilkkijöihin - tälläkin kertaa he uhmasivat varoituksia jäiden heikkenemisestä. Jos jää sattuukin pettämään, kalamies yksinkertaisesti tilaa pelastuspartion paikalle kännykällä.

Pelastusoperaatiossa kuumenevat väliin tunteetkin, jos helikopteriin noukittava kalamies ei halua luopua kalastusvälineistään, joille ei ole tilaa kopterissa. Moni on lisäksi nauttinut lämpimikseen viinaksia.

- Tällä kertaa kukaan ei kuollut eikä edes loukkaantunut. -- He vain nousivat autoihinsa ja ajoivat tiehensä, sanoi tilannetta arvioinut viranomainen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-Itar-Tass)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme