Mainos
Mainos

Satoja turisteja evakuoitiin metsäpalon tieltä Turkissa

Metsäpaloalue sijaitsee lähellä Turkin suosituimpia matkailukohteita. Suomalaisia seuramatkalaisia alueella ei ole.

Noin 800 lomailijaa on evakuoitu metsäpalon tieltä Egeanmeren rannikolla Turkissa. Kenenkään matkailijan ei tiedetä saaneen vammoja. Tällä alueella ei ole suomalaisia seuramatkalaisia, kerrottiin Aurinkomatkoista.

Lähes puolet evakuoiduista oli matkailijoita luksuslomakylästä läheltä Milasin kaupunkia, kertoo Milasin kaupunginjohtaja Baris Saylak.

- Voimakas tuuli vaikeuttaa yrityksiä saada palo hallintaan, Saylak kertoi.

Satoja palomiehiä ja kymmeniä vapaaehtoisia osallistuu sammutustöihin, joissa on apuna myös helikoptereita ja lentokoneita.

Metsäpaloalue sijaitsee lähellä Bodrumia, joka on Turkin suosituimpia matkailukohteita. Siellä jouduttiin viime viikolla evakuoimaan kaksi hotellia uhkaavan metsäpalon takia.

Aurinkomatkojen kaikki seuramatkalaiset ovat Bodrumissa, eikä siellä ollut tänään mitään vaaraa tai tarvetta evakuoida, kertoo toimitusjohtaja Jukka Salama.

Paloalue oli Salaman tietojen mukaan tänään noin 15 kilometrin päässä Milasista. Viime viikolla lähellä Bodrumia sattuneet kahden hotellin evakuoinnit eivät myöskään koskettaneen suomalaisia. Silloinen palo oli heitä lähempänä, mutta se on saatu jo sammumaan.

(MTV3äSTT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme