Mainos
Mainos

Satoja vankeja murhattu raa'asti Afganistanissa

Satoja vankeja on murhattu raa'alla tavalla Afganistanissa, kertoi YK:n edustaja tänään. Vangit heitettiin kaivoihin ja sen jälkeen heidät räjäytettiin kranaateilla.

Tiedot perustuvat Afganistanissa joulukuun alkupuolella vierailleen YK:n raportoijan, eteläkorealaisen professorin Choong Hyun Paikin tutkimuksiin. Paik tutki kaksi viikkoa kestäneellä matkallaan joukkohautoja Pohjois-Afganistanissa Shibarganin kaupungin lähellä. Joukkohaudoissa uskotaan olevan Taleban-järjestön sissejä, jotka vangittiin viime keväänä Mazar-i-Sharifissa käytyjen kiivaiden taistelujen jälkeen. Surmista on syytetty maanpaossa olevaa afganistanilaista sotapäällikköä Abdul Malikia.

Kenraali Abdul Rasid Dostumia tukenut Malik vaihtoi keväällä vähäksi aikaa puolta ja valtasi yhdessä Talebanin kanssa Mazar-i-Sharifin. Dostumin lähdettyä maanpakoon Malik kääntyi jälleen talebaneja vastaan ja aloitti paikallisten asukkaiden mukaan noin 2000 vangiksi jääneen talebanin tappamisen. YK:lla ei ole tarkkoja lukuja kuolleiden määrästä. Talebanien lisäksi joukkosurmien kohteina oli YK:n edustajan mukaan paikallisten miliisien ja poliittisten ryhmien jäseniä. Malik on parhaillaan maanpaossa Iranissa. Pakistanissa oleva länsimainen diplomaatti arvioi tänään, että Malikia vastaan on kasautumassa yhä suurempi määrä todisteita ja sotapäällikkö joutunee vielä vastaamaan teoistaan samoin kuin entisen Jugoslavian sotarikolliset.
(STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme