Mainos
Mainos

Satojatuhansia kanoja tapettiin Belgiassa viruksen vuoksi

Belgialaisviranomaiset ovat kertoneet lopettaneensa yli 700 000 kanaa Hollannin vastaisella rajalla. Hollantia jo helmikuusta lähtien vaivanneen lintuinfluenssan kerrottiin viime viikolla levinneen Belgiaan.

Vastatoimia on tehostettu etenkin sen jälkeen, kun hollantilainen eläinlääkäri kuoli viime torstaina kanoista saamaansa virustartuntaan. Kanat on tapettu hiilimonoksidilla tai myrkkyruiskeilla, minkä jälkeen niiden ruumiit on poltettu. Kanoja surmanneille henkilöille sekä kanaloita pitäneille perheille on annettu rokotus virusta vastaan.

EU asetti belgialaiset kanatuotteet viime viikolla vientikieltoon viruksen levittyä maahan. Myös hollantilaiset kanatuotteet ovat olleet vientikiellossa jo viikkojen ajan virustaudin vuoksi.

Belgialaisviranomaisten mukaan lintuinfluenssasta ei ole hollantilaiseläinlääkärin kuolemasta huolimatta vaaraa väestölle. Keuhkokuumeeseen torstaina menehtyneen 57-vuotiaan eläinlääkärin keuhkoista löydettiin lintuinfluenssavirusta.

Myös useita ihmisiä eri puolilla maailmaa surmanneen sars-viruksen on arvioitu siirtyneen ihmisiin kotieläimistä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme