Mainos
Mainos

Saudi-Arabia kieltäytyy YK:n turvaneuvoston jäsenyydestä

Saudi-Arabia ei halua ottaa vastaan YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyttä. Maa syyttää YK:ta kaksinaismoralismista.

- Turvallisuusneuvoston työtavat ja -metodit sekä kaksinaismoralismi estävät sitä hoitamasta kunnolla vastuutaan maailmanrauhasta, ulkoministeriön lausunnossa sanottiin maan SPA-uutistoimiston mukaan.

Saudi-Arabia sanoi, että se voi ottaa paikan vastaan vasta, kun turvaneuvostossa on tehty uudistuksia. Maa ei kuitenkaan täsmentänyt, millaisia muutoksia se haluaisi.

Turvaneuvosto ei ole pystynyt muodostamaan yhteistä kantaa Syyrian sisällissotaan. Länsimaat olisivat halunneet kovempia pakotteita, mutta Venäjä on estänyt ne veto-oikeudellaan. Saudi-Arabia tukee Syyrian kapinallisia.

Turvallisuusneuvostoon valittiin eilen viisi uutta vaihtuvaa jäsentä. Saudi-Arabian lisäksi paikan saivat Tshad, Nigeria, Chile ja Liettua. Kymmenestä vaihtuvasta jäsenestä puolet vaihtuu joka vuosi. Yhdysvallat. Britannia, Ranska, Venäjä ja Kiina ovat neuvoston pysyviä jäseniä.

Suomi pyrki viime vuonna vaihtuvaksi jäseneksi, mutta hävisi äänestyksessä Luxemburgille.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme