Mainos
Mainos

Saudi-Arabia varoittaa kansalaisiaan jakamasta Wikileaks-julkaisuja

Saudi-Arabia on vaatinut kansalaisiaan olemaan jakamatta "mahdollisesti väärennettyjä dokumentteja".

Wikileaks julkaisi eilen yli 60000 dokumenttia, joiden järjestö sanoi olevan Saudi-Arabian diplomaattien salaista viestinvaihtoa.  

Ulkoministeriö julkisti lausuntonsa Twitterissä. Se ei suoraan kieltänyt dokumenttien aitoutta.  

Wikileaks sanoo dokumenttien olevan suurlähetystöjen viestintää, diplomaattien sähköposteja ja valtion raportteja. Aiheina ovat esimerkiksi uskonto ja yritykset vaikuttaa mediaan.  
Kuningaskunta on erittäin herkkä julkiselle arvostelulle, ja se on esimerkiksi vanginnut aktivisteja. Maa hallitsee paikallista mediaa tiukalla otteella.  

Vuoden 2011 arabikeväänä tunnettujen kansannousujen jälkeen Saudi-Arabian viranomaiset ovat suhtautuneet kritiikkiin erityisen suvaitsemattomasti. Maa ilmeisesti pelkää naapurimaiden epävakaan tilanteen leviävän konservatiiviseen Saudi-Arabiaan.  

Tänään julkaistu lausunto on ainoa virallinen vastaus Wikileaksin julkaisuihin. Wikileaks on ilmoittanut eilisten dokumenttien olleen ensimmäinen osa yli puolesta miljoonasta dokumentista, jotka järjestö on saanut haltuunsa ja aikoo julkaista.  

Wikileaks ei ole kertonut, mistä se on saanut dokumentit. Lehdistötiedotteessaan järjestö viittasi Saudi-Arabian toukokuiseen ilmoitukseen verkkohyökkäyksestä, jonka tekijäksi ilmoittautui Jemenin kyberarmeijaksi itseään kutsuva ryhmä.  
Saudi-Arabian media ei ole reagoinut dokumenttien julkaisuun.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme