Mainos
Mainos

Saudi-Arabian aloitteella arabimaiden tuki?

Korkea-arvoisen palestiinalaisedustajan mukaan Saudi-Arabian esittämällä Lähi-idän rauhanaloitteella on arabimaiden yksimielinen tuki ja että rauhanaloite hyväksytään Beirutissa tulevalla viikolla järjestettävässä Arabiliiton huippukokouksessa.

Palestiinalaishallinnon suunnitteluministeri Nabil Shaath sanoi uutistoimisto Reutersin haastattelussa, että suunnitelma on hyvin yksinkertainen ja selkeä ilman mitään epäselvyyksiä. Arabimaiden huippukokous pääsee vauhtiin keskiviikkona.

Arabiministereitä on saapunut jo nyt viikonloppuna Beirutiin huomenna alkavaa ulkoministereiden tapaamista varten. Kokoukseen saapuneen Saudi-Arabian ulkoministerin prinssi Saud al-Faisalin mukaan rauhanaloite on saatu viimeistellyksi paperille ja Saudi-Arabian kruununprinssi luovuttaa sen osallistujille huippukokouksessa. Israelin hallituksen edustajat ovat suhtautuneet rauhanaloitteeseen varovaisen myönteisesti.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme