Mainos
Mainos

Saudi-Arabian johtama ilmaisku Jemeniin – ainakin 20 kuoli, useita raunioissa

Ainakin 20 ihmistä on kuollut ja 15 loukkaantunut ilmaiskussa Jemenin pääkaupungissa Sanaassa.

Turvallisuusviranomaisten mukaan ilmaiskun takana on Saudi-Arabian johtama liittouma, ja isku kohdistui poliisien päämajaan Sanaassa. Viranomaisten mukaan jopa kolmenkymmenen ihmisen uskotaan edelleen olevan loukussa rakennuksen raunioissa. Alue eristettiin välittömästi, ja maansiirtokoneet saapuivat auttamaan ihmisten etsinnöissä raunioista. Rakennus on Jemenin turvallisuusjoukkojen käytössä. Myös shiiakapinalliset kokoontuivat toisinaan rakennuksessa. 

Viranomaisten mukaan kuolleet ovat pääasiassa poliiseja sekä shiialaisia Houthi-kapinallisia, jotka toimivat hallitusta vastaan. 

Saudien johtama liitouma aloitti ilmaiskut kapinallisia ja sen liittolaisia vastaan vuonna 2015, kun shiialaisen Houthi-kapinallisliikkeen nopea nousu alkoi ravistella Jemeniä. Suuria osia maasta hallintaansa ottaneet shiiakapinalliset ovat myös törmäyskurssilla Jemenissä toimivan al-Qaida-terroriverkoston kanssa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme