Mainos
Mainos

Saudi-Arabian tulvissa kuollut lähes sata

Rankkasateiden aiheuttamat tulvat ovat vaatineet lähes 80 ihmisen hengen Saudi-Arabiassa, jossa muslimien vuosittainenpyhiinvaellus on juuri päässyt alkamaan. Valtaosa kuolonuhreista on Jeddan kaupungissa, minkä lisäksi neljä ihmistä on kuollut Mekan ympäristössä, kertoo maan hallitus.

Osa sai surmansa siltojen romahduksissa, osa hukkui tai kuoli liikenneonnettomuuksissa. Lisäksi satoja ihmisiä on jouduttu pelastamaan heidän jäätyään tulvavesien saartamiksi.

Televisiokuvissa on näytetty, miten bussit ovat tunneleissa lähes kokonaan veden peitossa ja sammakkomiehet auttavat autoilijoita.

Vettä tuli rankasti jo eilen, joka oli muslimien vuosittaisen pyhiinvaelluksen ensimmäinen päivä. Sade kasteli pyhiinvaeltajat läpimäriksi Mekassa, muttei tiettävästi vaatinut uhreja.

Monien Jeddan kautta maahan tulleiden ulkomaisten pyhiinvaeltajien matka estyi, kun moottoritie Mekkaan suljettiin sateiden vuoksi.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme