Mainos
Mainos

Saudi-Arabiassa useita pidätetty terrorismista epäiltynä

Saudi-Arabiassa on pidätetty terrorismista epäiltynä 124 ihmistä toukokuun alkupuolelta lukien. Saudi-Arabian sisäministeri prinssi Nayef kertoi maan viralliselle uutistoimistolle SPA:lle, että pidätetyillä on sama ideologinen vakaumus. Osa heistä on ollut Afganistanissa ja pidätetyillä on myös yhteyksiä al Qaida -verkostoon.

Pidätettyjen määrä on lähes kaksinkertaistunut aiemmista luvuista. Saudivirkailijan mukaan joitakin ihmisiä pidätettiin jo ennen toukokuun 12. päivänä pääkaupungissa Riadissa tehtyjä pommi-iskuja, mutta valtaosa on otettu kiinni iskujen jälkeen. Pommi-iskut kohdistuivat ulkomaalaisten asuntoalueille ja niissä kuoli 35 ihmistä.

Saudi-Arabian viranomaiset ilmoittivat viime viikolla pidättäneensä Riadin pommi-iskujen pääsuunnittelijaksi epäillyn miehen. Samalla kaikkia vapaalla jalalla olevia al-Qaida -taistelijoita kehotettiin antautumaan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme