Mainos
Mainos

Savusumu maksoi Singaporelle 350 miljoonaa markkaa

Kaakkois-Aasian savusumu aiheutti Singaporen taloudelle ainakin 64 miljoonan dollarin eli 352 miljoonan markan vahingot, kertoi Straits Times -sanomalehti tänään. Luku on lehden mukaan viidenneksen alustavia arvioita suurempi.

Neljä viidennestä kuluista koitui maan turismielinkeinon menetyksistä. Miljoonaluokan menoeriä aiheutui myös sairauskuluista ja lentoliikenteen peruutuksista. Pitkän aikavälin terveyskuluja ei ole ennakoitu lukuihin. Laskelmat on tehnyt Kaakkois-Aasian talous- ja ympäristöohjelma -niminen elin, jota rahoittavat länsimaiden hallitukset ja yritykset.

Savusumu peitti Kaakkois-Aasiaa tummana vaippana kuukausien ajan viime vuonna. Laajojen metsäpalojen syntymiseen vaikuttivat sekä kuivuus että metsien kaskeaminen viljelyä varten. Palojen pelätään alkavan alueella jälleen El Nino -sääilmiön vauhdittamana.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme