Mainos
Mainos

Savusumu tiheni Indonesiassa

Metsäpaloista aiheutuva savusumu tiheni jälleen tänään Indonesiassa. Viranomaisten mukaan itse palot ovat kuitenkin laantumassa.

Savusumu tiheni sekä Sumatralla, että Indonesialle kuuluvassa osassa Borneota eli Kalimantanissa. Myös Jaavalla ja Malesiassa on savusumua, mutta se ei ole yhtä tiheää. Viranomaiset sanoivat tänään, että jo usean kuukauden ajan raivonneet metsäpalot alkavat laantua. Savusumua on yhä kuitenkin ilmassa riittämättömien sateiden vuoksi. Ainakin kahdessa sumatralaisessa kaupungissa näkyvyys oli savusumun vuoksi tänään alle sata metriä.

Indonesian meteorologian laitos ilmoitti eilen, että sadekausi on alkanut Sumatran pohjoisosassa, osissa Kalimantania ja Länsi-Irianissa. Indonesian pääsaaren Jaavan länsiosassa on myös satanut, mutta varsinainen sadekausi ei ole siellä vielä alkanut. Muualla Indonesiassa sadekauden odotetaan alkavan joulu- tai tammikuussa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme