Mainos
Mainos

Savuttomien äitien lapset iloisempia

Savuttoman raskauden viettäneiden naisten lapset ovat iloisempia ja sopeutuvaisempia kuin odotusajan tupakoineiden äitien, kertoo uusi brittiläinen tutkimus.

Jos äiti tupakoi läpi raskauden, lapsesta tulee äreä. Tutkimuksen mukaan vaikuttaa siltä, että tupakoinnin lopettaneet äidit huolehtivat lapsistaan erityisellä tavalla. Heidän lapsensa kun ovat kokonaan tupakoimattomien naisten vauvojakin säyseämpiä.

Yorkin yliopiston tutkimus on osa suurempaa ohjelmaa, jossa seurattiin lähes 20 000 brittilapsen elämää. Äitejä haastateltaessa esitettiin kysymyksiä heidän lastensa luonteista.

Tutkijat arvioivat tulosten selittyvän raskauden ajaksi tupakoinnin lopettaneiden naisten elämänasenteella. He suhtautuvan elämään leppoisasti, ja ovat lastensa suhteen erityisen huolehtivia.

Naiset jaettiin paljon tupakoiviin, vähän tupakoiviin, lopettaneisiin ja kokonaan savuttomiin. Hankalimmiksi lapsensa arvioivat paljon tupakoivat.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme