Mainos
Mainos

Schäuble: Kansanäänestys velkaneuvotteluista voisi olla hyväksi Kreikalle

Kansanäänestys velkaneuvotteluista voisi olla hyväksi kreikkalaisille, arvioi Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble.  

Schäuble tähdentää, että asia on Kreikan hallituksen päätettävissä.

-(Kansanäänestys) voisi olla Kreikan kansalle jopa hyödyllinen keino päättää, onko se valmis hyväksymään välttämättömän, vai haluaako se jotain muuta, Schäuble sanoi Brysselissä euroryhmän kokouksen alla.

Kreikan pääministeri Alexis Tsipras on pitänyt mahdollisena, että maassa järjestetään kansanäänestys, jos velkojien vaatimukset ylittävät hänen neuvottelumandaattinsa.  

Schäublen mukaan kansanäänestys voisi olla hyödyllinen keino mitata sitä, mihin kreikkalaiset ovat valmiita. Ellei sopua velkojien kanssa löydy, Kreikka voi luisua ulos euroalueesta.

Euromaiden valtiovarainministerit arvioivat tänään Kreikan lainaohjelman etenemistä. Neuvottelut ovat pahasti jumissa, sillä velkojien mukaan Kreikka ei ole edennyt talousuudistusten toteuttamisessa. Päätöstä uuden tukilainan maksusta ei ole odotettavissa tänään.

Kreikka uhkaa ajautua maksukyvyttömäksi ja ulos eurosta, ellei se pääse euromaiden kanssa sopuun lisärahoituksesta. Näin ollen mahdollinen kansanäänestys koskisi ainakin välillisesti Kreikan eurojäsenyyttä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme