Mainos
Mainos

Schröder: Turvaneuvoston enemmistö ei halua sotaa

Saksan liittokansleri Gerhard Schröder sanoi tänään Saksan, Ranskan, Venäjän, Kiinan ja enemmistön YK:n turvallisuusneuvoston maista uskovan, että Irak voidaan riisua aseista rauhanomaisesti.

Schröderin mukaan myös asetarkastuksien tulisi jatkua. -On yhä mahdollista ratkaista tämä konflikti rauhanomaisesti. Yhdessä ranskalaisten ystäviemme, Venäjän, Kiinan ja turvallisuusneuvoston enemmistön kanssa olemme vakuuttuneempia kuin koskaan, että Irakin riisuminen aseista voidaan tehdä rauhanomaisesti, sanoi Schröder puhuessaan maan parlamentille.

Schröderin mukaan asetarkastajien viimeaikaiset raportit osoittavat, että Irak tekee yhteistyötä aikaisempaa aktiivisemmin. -Pidennetyillä asetarkastuksilla voimme saavuttaa kestävän ja todennettavan aseriisunnan. Siksi on oikein, että olemme pysyttäytyneet rauhan logiikan takana sodan logiikan sijasta, Schröder sanoi.

(MTV3-STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme