Mainos
Mainos

Schwarzenegger asettui McCainin tueksi presidenttikisassa

Yhdysvaltojen republikaanien presidenttiehdokkaaksi pyrkivä John McCain on saanut tukijakseen Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin.

Jo aiemmin Rudolph Giuliani, New Yorkin entinen pormestari, ilmoitti tukevansa McCainia. Giuliani luopui itse ehdokkuuskilvasta keskiviikkona jäätyään kolmanneksi Floridan esivaaleissa.

Schwarzenegger, itävaltalaissyntyinen entinen filmitähti, ja Giuliani vierailivat yhdessä McCainin kanssa torstaina kalifornialaisessa aurinkopaneelitehtaassa. Schwarzenegger sanoi toimittajille kannattavansa McCainia, koska tämä on kerta kerran jälkeen todistanut yhteistyökykynsä asioiden hoitamisessa.

Kaikkia kolmea - McCaininia, Giuliania ja Schwarzeneggeriä - on arvosteltu republikaanisessa puolueessa, ja etenkin puolueen oikealla siivellä, omapäisyydestä ja puolueen linjan unohtamisesta.

McCain on Floridan voiton jälkeen republikaanien ehdokaskilvan ykkösnimi, jonka uhkana on enää vain entinen kuvernööri Mitt Romney.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme