Mainos
Mainos

Schyman eroaa puoluejohtajan tehtävistä

Verovilpistä ja julkisten varojen väärinkäytöstä syytetty Gudrun Schyman eroaa vasemmistopuolueen johtajan tehtävistä.

Gudrun Schyman eroaa Ruotsin vasemmistopuolueen johtajan tehtävistä. Schyman ilmoitti erostaan puolueen toimeenpanevan valiokunnan kokouksen jälkeen tänä aamuna.

Gudrun Schyman kertoi päättäneensä jo aiemmin erota Emu-kansanäänestyksen jälkeen vuoden 2004 alussa pidettävässä puoluekokouksessa. Sekä puoluejohto että vaalitoimikunta tiesivät tästä, hän sanoi.

-Tässä tilanteessa kysymys oli siitä, eroaisinko vuonna 2004 vai nyt. Se, että en eronnut heti ensimmäisenä päivänä johtui siitä, että halusin ensin keskustella jäsenten kanssa. Nyt tilanne on kuitenkin kestämätön ja siksi päätän erota nyt, Schyman sanoi.

Veroviranomaiset ovat ilmoittaneet epäilevänsä Schymania veropetoksesta vuoden 2001 verotuksen yhteydessä. Schymania vaaditaan palauttamaan 91 000 kruunua eli 9800 euroa.

Schymanin yrittämät 120 000 kruunun verovähennykset torjuttiin. Ruotsin tiedotusvälineiden mukaan joukossa oli mm. hotelli ja autonvuokrauslaskuja, jotka joko Ruotsin eduskunta tai puolue oli jo maksanut.

Schyman on itse sanonut tehneensä väärin, mutta ettei hänellä ollut aikomusta huijata järjestelmää.

Schyman on aiemmin joutunut kielteiseen julkisuuteen alkoholisminsa vuoksi. 1990-luvun puolivälissä hän kertoi olevansa alkoholisti sen jälkeen, kun hänet oli nähty selvästi humalassa julkisten esiintymistensä yhteydessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme