Mainos
Mainos

Se on aikainen kevät Yhdysvalloissa - näin ennustaa Punxsutawneyn Phil

Varjoa ei näkynyt, kevät tulee pian. Siinä lyhyesti Phil-murmelin ennuste lähikuukausille Pohjois-Amerikkaan. 

Philillä ei ole meteorologin koulutusta, mutta siitä huolimatta tuhannet ihmiset kerääntyivät jälleen odottamaan, kun murmeli herää talviuniltaan ja kömpii ulkoilmaan.

Perinteen mukaan talvi jatkuu kylmänä puolitoista kuukautta, jos metsämurmelin ilmestyessä pesästään se heittää varjon. Jos varjoa ei näy, lämmin kevät on jo kynnyksellä.  

Tänään Phil ei heittänyt varjoa kotikaupungissaan Punxsutawneyssa Pennsylvanian osavaltiossa. Hyvä uutinen niillä päin maata, sillä paikallinen lämpötila oli aamulla -6.1 celsiusta.

Phil tosin on jo näyttänyt päätään, joskaan ei Punxsutawneyssa. Toissa viikolla Phil oli läsnä tilaisuudessa Pittsburghissa, missä julkistettiin nimikko-olut Punxsutawney Philsner.

Suositun ennustetapahtuman järjestäjien mukaan Phil on ennustanut kevättä jo 130 vuoden ajan. Koska murmelit eivät elä niin vanhoiksi, ennustajan toimi siirtyy murmelilta toiselle.

Tärkein kriteeri ennustajaukon rooliin on etunimi Phil. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme