Mainos
Mainos

Seinen pinta jatkaa nousuaan Pariisissa – patsaista näkyy enää vain puolet

Pariisissa Seinejoen pinta nousi eilisen aikana 6,09 metriä tavallista korkeammalle. Joen varrella sijaitsevat patsaatkin näkyvät enää vain puoliksi, ja vesi virtaa nyt ihmisiä kuvaavien veistosten lantion korkeudella.

Seinen tulvatilanne oli viimeksi yhtä paha yli 30 vuotta sitten.  

Viranomaisten mukaan joitain asuinalueita Seinen varrella saatetaan evakuoida, jos sateet jatkuvat. Pariisilaisia on joka tapauksessa kehotettu pysymään poissa joen rannoilta. Kielloista huolimatta väkijoukkoja on kokoontunut Seinen ylittäville silloille seuraamaan tulvavirtaamia.  

– Se (tulva) on muistutus siitä, että luonto on ihmistä voimakkaampi ja me emme voi tehdä muuta kuin odottaa, sanoi Pont du Carrouselin sillalle valokuvaamaan saapunut Gabriel Riboulet.  

Ranskan presidentti Francois Hollande vieraili myöhään eilen Pariisissa Louvren taidemuseossa, jossa kymmenet vapaaehtoiset paiskivat yön läpeensä töitä saadakseen osan taideteoksista turvaan tulvariskin vuoksi.  

Seinen tulvan odotetaan helpottavan ja joen pinnan lähtevän laskuun ensi viikolla.  

Vedenpinnat ovat nousseet myös muualla Euroopassa. Tähän mennessä ainakin 17 ihmistä on kuollut tulvien takia. Lisäksi yli 20000 ihmistä on evakuoitu pelkästään Ranskassa, ja lähes saman verran koteja on jäänyt sähköttä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme