Mainos
Mainos

Seitsemän rekkakuskia vapautettiin Irakissa

Islamistimilitantit ovat vapauttaneet Irakissa seitsemän rekkakuskia.

Kuwaitilaisyritykselle työskennelleet intialais-, kenialais- ja egyptiläismiehet olivat panttivankeina kuusi viikkoa. Kahden siepatun ranskalaistoimittajan kohtalosta ei sen sijaan ollut varmaa tietoa.

Toimittajat siepannut Irakin islamilaisarmeija -ryhmä oli uhannut tappaa miehet, jollei Ranska luovu valtionkouluja koskevasta muslimien huivikiellosta. Kielto koskee myös muita silmiinpistäviä uskonnollisia tunnusmerkkejä kuten isokokoisia ristejä.

Ryhmä olisi Arabiliiton Ranskan-suurlähettilään Nassif Hittin mukaan lykännyt uhkavaatimuksensa takarajaa toistamiseen, nyt tähän iltaan.

Ranskan television mukaan maan Bagdadin-suurlähetystölle oli viestitetty, että Christian Chesnot ja Georges Malbrunot olisivat hengissä.

Rekkakuskit siepannut ryhmä sai läpi vaatimuksensa siitä, että heitä työllistänyt yritys lopettaisi toimintansa Irakissa. Sen sijaan yritys ei maksanut vaadittuja korvauksia Fallujassa amerikkalaisten ilmaiskujen uhriksi joutuneiden omaisille.

- Kuljettajat ovat turvassa ja matkalla kohti Kuwaitia, KGL-yrityksen tiedottaja Rana Abu Zaineh kertoi päivä sen jälkeen kun 12 nepalilaista panttivankia oli surmattu.

Irakissa on kesän aikana siepattu kymmeniä ulkomaalaisia, ja runsaat 20 on myös surmattu. Nepalilaisryhmän oli määrä työskennellä maassa kokkeina ja siivoojina.

(MTV3-STT-AFP-Reuters-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme