Mainos
Mainos

Seitsemänmetrinen jättihai säikäytti Australiassa – "Kuva ei tee sille oikeutta"

Australialaisen pelastushelikopterin miehistö havaitsi poikkeuksellisen suuren valkohain vain 100 metriä rannasta.

Australialainen haivaroituksiin erikoistunut Facebook-sivusto Shark Alerts South Australia julkaisi helikopterista otetun kuvan päivityksessään. Sen mukaan kopterissa mukana ollut kuvaili haita jättimäiseksi.

– Se on suurin valkohai, jonka olen kopterin miehistön jäsenenä nähnyt. Arvioimme sen seitsemän metrin mittaiseksi. Valokuva ei todellakaan tee sille oikeutta, silminnäkijä arvioi.

Facebook-päivityksen kommenteissa haita arveltiin jo "suurimmaksi haiksi, joka on onnistuttu kuvaamaan". 

Haihavainnot kasvussa

Paikallisessa The Advertiser -julkaisussa hengenpelastusjärjestön edustaja arvioi, että haihavaintoja tehdään kiihtyvässä määrin.

– En usko, että alueella on enempää haita kuin aikaisemminkaan, mutta sosiaalisen median myötä yhä useammat tekevät ilmoituksia haihavainnoista, kertoo Shark Alerts SA:n Anton Covino The Advertiserille.

Järjestö muistuttaa, että jos huomaa hain vedessä, on syytä poistua vedestä, varoittaa muita, eikä hukata aikaa ja vaarantaa itseään valokuvaamalla haita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme