Mainos
Mainos

Sekasorto Venezuelassa jatkuu

Venezuelan poliittinen sekasorto jatkuu tänään kahdeksatta päivää, kun oppositiojohtajat päättivät pitkittää yleislakkoa.

Presidentti Hugo Chavezin arveltiin puolestaan turvautuvan armeijaan mielenosoitusten hajottamiseksi. Chavezin mukaan perustuslaki sallii sotilaiden käytön tilanteessa, joka uhkaa erilaisia öljyyn pohjautuvia peruspalveluita, kuten polttoaineen jakelua. Yleislakko on käytännössä pysäyttänyt maailman viidenneksi suurimman öljyntuottajan öljynviennin.

Mielenosoittajat vaativat oppositiopoliitikkojen johdolla, että vasemmistopresidentti eroaa virastaan tai pitää ennenaikaiset vaalit. Tuhannet ihmiset kalisuttelivat ja paukuttivat patojaan ja kattiloitaan eteläamerikkalaiseen tapaan eilen eri puolilla maata, kun Chavez epäonnistui yrityksissään öljynviennin käynnistämiseksi.

Hallituksen ja oppositiopoliitikkojen on määrä jatkaa neuvottelujaan tilanteen ratkaisemiseksi tänään Amerikan yhtenäisyysjärjestön OAS:n välityksellä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme