Mainos
Mainos

Seksimaanikon poika Kanadan pääministeriksi – isä kaatoi naisia mennen tullen

Kanadan parlamenttivaalit voittaneen liberaalipuolueen puheenjohtajasta Justin Trudeausta tulee maan uusi pääministeri.

Samaa virkaa hoiti hänen isänsä Pierre Trudeau kahteen otteeseen yhteensä 15 vuotta. Tuona aikana Pierre Trudeau tuli kuuluisaksi paitsi 60-lukulaisesta politiikastakaan myös lähes maanisesta pelehtimisestään naisten kanssa.

Voitettuaan eiliset vaalit Justin Trudeau korosti pohjoisamerikkalaiseen tapaan perheen merkitystä. Voittokuvissa hän hymyili vaimonsa ja lapsiensa kanssa. Vaikka Trudeau on jo 43-vuotias, valokuvissa hän vaikuttaa poikamaiselta hurmurilta, joka kieltämättä toi vanhempien äänestäjien mieleen hänen isänsä.

Vuosi sitten Justin Trudeau osallistui Toronton pride-kulkueeseen, jossa valokuvien mukaan halasi ilman yläosaa olevaa nuorta naista. Aiheesta nousi kohu ja kuvan epäiltiin olevan photoshopattu – Trudeaun liberaalipuolue kuitenkin vahvisti, että kuva on todellakin aito. Meno jatkui samanlaisena tämän vuoden pride-kulkueessa, jossa halauksen kohteeksi joutui tai pääsi tatuoitu, niukasti pukeutunut nuori nainen.

Epäilemättä kaikki nämä tilanteet ovat harkittuja eivätkä vahinkoja. Kanada kun ei ole niin konservatiivinen kuin esimerkiksi Yhdysvallat ja tällaisilla halauskuvilla saadaan nuorten, politiikan sisällöstä vähän välittävien ääniä.

Naistenkaatajan lyhyt avioliitto

Tuleva pääministeri saa varmasti usein kuulla kysymyksen, onko hän samanlainen naistenkaataja kuin isänsä. Justinin isä Pierre kulki joka paikassa pilke silmäkulmassa ja ainakin tarinoiden mukaan kaatoi naisia mennen tullen.

Kanadassa on oma sanakin, trudeaumania, kuvaamaan erityisesti naisten ihastusta tuolloiseen pääministeriin.

Kanadan pitkäaikainen pääministeri Pierre Trudeau. 

Tunnetuin Pierre Trudeaun suhde – vakavaksikin mainittu – oli Hollywood-tähti Barbra Streisandin kanssa 60-luvun lopulla.

Kun suhde ei lähtenyt Streisandin kanssa lentoon, Trudeau avioitui 51-vuotiaana 22-vuotiaan Margaret Sinclairin kanssa. Suhdetta on kuvattu monimutkaiseksi, sillä myös Margaretilla väitettiin olevan suhteita siellä ja täällä. Kun Pierre Trudeau hävisi vaalit vuonna 1979, uutiskuvissa ei nähty lohduttavaa puolisoa, koska tämä oli samaan aikaan juhlimassa Rolling Stones -yhtyeen kanssa.

Avioliitto kukkaistytöksi kuvatun Margaretin kanssa kesti 13 vuotta, joskin yhdessä pariskunta asui vain kuusi vuotta. Sinä aikana syntyi kolme lasta – myös tuleva pääministeri Justin Trudeau, vuonna 1971. Myöhemmin Trudeau sai tyttären uuden kumppaninsa kanssa.

Kuuluisia tyttöystäviä

Pierre Trudeaun tunnettuja naisystäviä tai tyttöystäviä on lukuisia.

Kanadalainen näyttelijä Margot Kidder, joka tuli tunnetuksi Teräsmiehen vaimona on mainittu, samoin kuin Sex and the Cityn Kim Cattrall. Kitaristi Liona Boyd ja muusikko Gale Zoë Garnett kuuluivat listalle.

Yhteistä näille tunnetuille naisille on, että he ovat ja olivat viihdemaailmasta ja keskimäärin 30 vuotta Pierre Trudeauta nuorempia.

Kim Cattrall oli Pierre Trudeaun tyttöystävä vuonna 1981 – tämä kuva on vuodelta 2008.

Globe and Mall -lehden kolumnisti Margaret Wente kertoo, että Pierre Trudeau kutsui monesti useampia tyttöystäväkandidaatteja samaan tilaisuuteen.

Trudeaun nimittämä Kanadan Washingtonin suurlähettiläs valitti kerran, että eräällä hänen tarjoamallaan illallisella Trudeau kutsutti paikalle peräti kolme tyttöystäväänsä. Tämä sen takia, että kaikki kolme sattuivat tuolloin asumaan Washingtonissa.

Ilmeisesti isä-Trudeau jatkoi merimiesten ja Yhdysvaltain presidentin John F. Kennedyn perinnettä, jonka mukaan jokaisessa kaupungissa täytyy olla ainakin yksi tyttöystävä.

Pierre Trudeau ei toiminut mitenkään salassa, sillä hän kehuskeli naissuhteillaan julkisesti. Sen sijaan naisiltaan hän vaati ehdotonta lojaalisuutta eli naiset eivät saaneet kertoa, mitä Pierren kanssa tehtiin.

Pierre Trudeaun vaimon kerrotaan kerran yllättäneen miehensä työpöydän ääressä tutkailemassa kasaa, jossa oli naisystävien kuvia, päällimmäisenä kuva Streisandista. "Annatko meille pisteitä", vaimo oli kysynyt. "Ehkäpä", Pierre oli vastannut.

Suomalainen kokemus

Toimittaja Maarit Tyrkkö kertoo muistelmissaan Tyttö ja nauhuri tapaamisestaan Pierre Trudeaun kanssa ETY-kokouksen yhteydessä. Trudeau oli kysynyt Tyrköltä ilkkakanervamaisen monimielisesti, voisiko tämä ohjata hänet ruusujen luokse.

Pierre Trudeau kuoli vuonna 2000 ollessaan 80-vuotias. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme