Mainos
Mainos

Seksivideosta alkanut raju nettikiusaaminen johti itsemurhaan – neljä kuulusteluihin kunnianloukkauksesta

Neljää miestä kuulustellaan Italiassa liittyen 31-vuotiaan naisen itsemurhaan, kertoo BBC. Heitä epäillään kunnianloukkauksesta. 

Tiziana Cantone oli taistellut monta kuukautta saadakseen netistä poistettua seksivideon, jonka hän oli alun perin lähettänyt entiselle poikaystävälleen kostotarkoituksessa reilu vuosi sitten. Poikaystävän lisäksi Cantone oli lähettänyt videon kolmelle muulle henkilölle.

Video, jolla hän harrasti seksiä, kiersi lopulta laajasti sosiaalisessa mediassa, muun muassa Facebookissa ja Whatsapissa.

Yli miljoona ihmistä on katsonut videon, ja naista on haukuttu ja hänestä on vitsailtu netin keskustelupalstoilla jo yli vuoden.


Neljä miestä kuulusteluissa

Tiziana Cantone tappoi itsensä tiistaina tätinsä kotona Mugnanossa lähellä Napolia. Hänet haudattiin keskiviikkona.

Paikalliset syyttäjät ovat alkaneet tutkia kuolemaa. Neljää nyt kuultavaa miestä epäillään kunnianloukkauksesta, kertoo BBC.

Kun video julkistettiin, Cantone irtisanoutui työstään ja muutti Toscanaan. Asia kuitenkin vainosi häntä edelleen. Hänen videolla lausumansa sanat "Kuvaatko? Hyvä" on muun muassa printattu t-paitoihin ja älypuhelimien kansiin.

Lopulta oikeus määräsi, että video pitää poistaa netistä. Oikeus kuitenkin määräsi samalla, että naisen on maksettava noin 20 000 euron oikeuskulut. Paikallisen median mukaan tämä oli "viimeinen loukkaus". 

Tapaus on herättänyt Italiassa laajan keskustelun nuorten naisten julkisen häpäisyn järkyttävistä seurauksista.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme