Mainos
Mainos

Seksuaalinen häirintä rikos myös Thaimaassa

Naisten tai lasten seksuaalisesta häirinnästä kiinni jäävät thaimiehet voivat vastaisuudessa saada yli kahdentuhannen Suomen markan suuruisen sakon. Kuninkaan hyväksyttäväksi viedyn lakiehdotuksen mukaan seksuaalista häirintää voi olla sanallinen, henkinen tai fyysinen teko.

Häirintää on myös se, että työntekijälle vihjaillaan ylenemismahdollisuuksista, mikäli hän suostuu seksiin.
-Jos nainen kysyy pomoltaan haluaako tämä kahviinsa maitoa tai kermaa ja vastaukseksi pomo osoittelee naisen rintoja, voi nainen tästedes nostaa työnantajaansa vastaan syytteen, kertoi naisten oikeuksiin erikoistunut asianajaja Saisuree Chutikul. Thain kielessä sama sana merkitsee sekä maitoa että naisen rintaa.

Chutikulin mukaan thaimaalaiset naiset eivät tiedä kyllin oikeuksistaan eivätkä aina edes sitä, että sellaista asiaa kuin "seksuaalinen häirintä" on edes olemassa. Paikallisten sanomalehtien mukaan lakiluonnoksessa ei sanota mitään miehiin kohdistuvasta häirinnästä.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme