Mainos
Mainos

Selonteko: Kabilan joukot surmasivat satoja Kinshasassa

Yli 640 ihmistä sai surmansa toukokuun lopulla Zairen pääkaupungissa Kinshasassa, kun Laurent Kabilan johtamat sissit valtasivat kaupungin, sanoi paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Vallattuaan pääkaupungin Kabila julistautui presidentiksi ja nimitti entisen Zairen Kongon demokraattiseksi tasavallaksi. Kongon hallitus torjui syytökset ja kuvasi niitä pahansuopaisiksi väitteiksi, joiden tarkoitus on mustamaalata uuden hallituksen maine.

Ihmisoikeusjärjestö ASADHO listasi selonteossaan lukuisia yhteishautoja, joihin on haudattu 647 ihmistä 19-28. toukokuuta välisenä aikana. Kabila valtasi kaupungin 17. toukokuuta.

Sen mukaan suurin osa kuolleista oli Zairen armeijan sotilaita ja ryöstelijöitä, mutta joukossa oli myös viattomia siviilejä. Järjestö syytti sissejä myös kiristyksestä, ryöstelystä ja kidutuksista.

Maan nykyhallitus on syyllistynyt myös kansalaisoikeuksien riistoon. Mm. poliittisten puolueiden toiminta ja mielenosoitukset on kielletty.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme