Mainos
Mainos

Selviääkö Putin-huhusotku maanantaina?

Venäjän presidentti Vladimir Putinia koskeva huhumylly ei ota laantuakseen Putinin tiedottajan tyynnyttelystä huolimatta. 

Huhuilu Putinin ympärillä alkoi, kun presidentti perui tapaamisiaan tällä viikolla.

Venäjän valtiollinen televisiokanava näytti eilen lähetyksessään Putinia tapaamassa Venäjän korkeimman oikeuden puheenjohtajaa. Kanava kertoi, että materiaali oli kuvattu eilen Moskovan ulkopuolella Putinin asunnolla. Materiaalin paikkansapitävyys on kuitenkin kyseenalaistettu.

Putin on viimeksi havaittu varmasti julkisuudessa 5. maaliskuuta, kun hän tapasi Italian pääministerin Matteo Renzin.

Presidentin internetsivujen mukaan Putinin seuraavan virallisen tapaamisen on määrä tapahtua maanantaina. Putinin pitäisi tuolloin tavata Kirgisian presidentti Almazbek Atambajev

Sairas? Syösty vallasta? Saanut vauvan?

Saksalainen Der Spiegel on koonnut listan, mitä kaikkea Putinille on huhujen mukaan voinut tapahtua.

Yksi versio on, että hän on vakavasti sairas tai ainakin saanut vakavan sairauskohtauksen. Joidenkin arvelujen mukaan hänet on syösty vallasta, ja hän istuu nyt vankina Kremlissä. Kolmas suosittu teoria on, että hänen väitetty naisystävänsä Alina Kabajeva on synnyttänyt lapsen Sveitsissä ja Putin oli läsnä synnytyksessä. Viime mainittua versiota levitti eilen muun muassa sveitsiläismedia.

Presidentin tiedottaja Dmitri Peskov on vakuuttanut vakuuttamasta päästyään, että Putin on kunnossa.

– Kyllä. Olemme sanoneet tämän sata kertaa. Tämä ei ole enää hauskaa, Peskov kommentoi uutistoimisto Reutersille.


 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme