Mainos
Mainos

Selvisi natsien julmuuksista keskitysleirillä – on nyt maailman vanhin mies

Puolassa viime vuosisadan alussa syntynyt Yisrael Kristal pääsi Guinnessin ennätyskirjaan maailman vanhimpana miehenä. Asiasta uutisoi BBC.

Kristal syntyi Puolassa lähellä Sarnowin kaupunkia vuonna 1903. Hän eli siellä läpi kahden maailmansodan, kunnes muutti Israelin kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Haifaan vuonna 1950.

Guinnessin ennätyskirjan mukaan Kristal on maailman vanhin mies. Hänellä on ikää 112 vuotta ja 179 päivää. Ennätystä piti hallussaan japanilainen Yasutaro Koide, mutta hän kuoli tammikuussa 112 vuoden ja 312 päivän ikäisenä.

Kristal ei osannut kertoa selitystä korkealle iälleen, mutta paljon hän on elämänsä aikana ehtinyt kokea. Hänet lähetettiin yhdessä vaimonsa kanssa natsien keskitysleirille Auschwitziin vuonna 1944. Hänen vaimonsa tapettiin leirillä, mutta Kristal selviytyi kuin ihmeen kaupalla. Kun liittoutuneiden joukot vapauttivat Kristalin toukokuussa 1945, hän painoi ainoastaan 37 kiloa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme