Mainos
Mainos

Selvitys: GM:n virtalukkovian takia toistakymmentä kuolonuhria

Autovalmistaja General Motorsin autoissa olleiden virtalukko-ongelmien takia on kuollut todennäköisesti enemmän kuin 13 ihmistä.

Tähän tulokseen tuli Yhdysvaltain tieliikenneturvallisuudesta vastaava viranomainen NHTSA tutkimuksissaan. Kuolleiden todellista määrää saadaan tuskin koskaan selville, NHTS linjasi.  

Vika virtalukossa on aiheuttanut yhtiön mukaan yhteensä ainakin 32 onnettomuutta. Häiriö on voinut aiheuttaa auton äkillisen sammumisen ajon aikana, jolloin turvajärjestelmät, kuten turvatyynyt ovat samalla kytkeytyneet pois päältä.

Toimintahäiriöitä on ollut Chevrolet'n Cobalt ja Saturnin Ion -malleissa sekä valmistajan muissa pienissä autoissa.

GM aloitti vasta tämän vuoden helmikuussa viallisten autojen kutsumisen korjattavaksi. Yhtiön hitaus takaisinkutsuissa on herättänyt laajaa arvostelua Yhdysvalloissa. 

General Motorsia vastaan on nostettu kymmeniä kanteita autojen virtalukkoja koskevista vioista. Yhtiö haki huhtikuussa oikeusistuimelta suojaa korvauksien hakijoita vastaan, koska sen mukaan se ei ole vastuussa ennen yhtiön konkurssia tapahtuneista onnettomuuksista.

Nykyinen "uusi GM" perustettiin konkurssiin menneen "vanhan GM:n" tilalle vuonna 2009.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme