Mainos
Mainos

Selvitys: Irak voisi tehdä ydinpommin nopeasti

Tutkimuksen mukaan Irak kykenee rakentamaan ydinpommin muutamassa kuukaudessa, mikäli se saa käyttöönsä uraania. Näin sanoo kansainvälinen strategian tutkimuslaitos IISS, jonka tuoreessa raportissa todetaan, että Irakin nykyisen hallinnon tärkein tavoite on valmistaa joukkotuhoaseita.

Ydinaseita Irakilla ei vielä ole, mutta viimeistän kahden vuoden kulutta se voi lähteä myös ydinsotaan, sanoo
arvostettu riippumaton kansainvälinen strategiatutkimuslaitos IISS. Raportti perustuu YK:n asetarkastajien raportteihin ja yleisesti saatavilla olevaan tietoon.

Tutkimusraportin mukaan Irakilla on kohtuulliset varastot biologisia ja kemiallisia aseita. Niiden levittämiseen se voisi käyttää ohjuksiaan, joiden kantomatka on enimmillään 200 kilometriä eli suurimassa vaarassa ovat naapurimaat ja Israel.

Ydinaseen valmistamiseen Irakilla on tarvittava teknologia mutta ydinmateriaali puuttuu. IISS:n mukaan on olemassa mahdollisuus, että Irak voisi ostaa aseisiin käypää plutoniumia pimeltä markkinoilta, mutta näyttöä pimeäsä kaupasta ei ole.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.09.2002).

(Yhdeksän uutiset 09.09.2002).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme