Mainos
Mainos

Selvitys paljasti: Britanniassa tuhansia villieläimiä lemmikkeinä

Iso-Britanniassa kunnanvaltuustot ovat myöntäneet tuhansia lupia pitää villieläimiä lemmikkinä, kertoo The Guardian. Kotitalouksissa elävien villieläinten joukossa on muun muassa leijonia, susia ja erittäin myrkyllisiä käärmeitä.

Uutistoimisto AP pyysi kaikista Britannian kunnista tiedot villieläinten pitoon myönnetyistä luvista. Vastauksista selvisi, että Iso-Britannian kotitalouksissa asuu ainakin 15 sutta, 13 tiikeriä, kaksi leijonaa, kahdeksan leopardia, seitsemän gepardia ja yhdeksän puumaa. 

Lisäksi erilaisia myrkyllisiä käärmeitä, kuten kobria ja kalkkarokäärmeitä, löytyy satoja. Myös krokotiileja, alligaattoreita ja kaimaaneja on yli 30.

Kaikkiaan yli 100 kunnallisvaltuustoa on myöntänyt ihmisille lupia pitää vaarallisia villieläimiä lemmikkeinään. Britannian lainsäädännön mukaan villieläimiä saa pitää lemmikkeinä pientä lupamaksua vastaan, mikäli turvallisuudesta huolehditaan.

Eläinten hyvinvointiin keskittyvä RSPCA-järjestö ja muut alan asiantuntijat ovat paheksuneet asiaa. Heidän mukaansa villieläimien pitäminen lemmikkeinä vaarantaa eläinten hyvinvoinnin. 

– Olemme erittäin huolissamme eksoottisten ja vaarallisten eläinten pitämisestä lemmikkeinä. Ihmiset ostavat eläimiä lemmikeiksi ymmärtämättä, miten haastavaa niiden kanssa eläminen voi olla. Suositamme kaikkia eksoottista lemmikkejä harkitsevia ottamaan hyvin selvää eläimen tarpeista ja siitä, kuinka hyvin se soveltuu lemmikiksi, RSPCA:n tiedottaja kertoi The Guardianille.

Epätavallisia lemmikkejä löytyi selvityksessä maaseudun lisäksi Britannian suurista kaupungeista, kuten Lontoosta, Swanseasta, Stokesta ja Portsmouthista.

AP huomauttaa, että osa selvityksen paljastamista villieläimistä asustaa niiden hoitoon tai kasvatukseen erikoistuneilla pientiloilla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme